TEA SHOP Parvati001
TEA SHOP Parvati002
TEA SHOP Parvati003
TEA SHOP Parvati005
TEA SHOP Parvati006
TEA SHOP Parvati007
TEA SHOP Parvati008
TEA SHOP Parvati009
TEA SHOP Parvati010
TEA SHOP Parvati004
TEA SHOP Parvati015
TEA SHOP Parvati013
TEA SHOP Parvati014
TEA SHOP Parvati011
TEA SHOP Parvati012
TEA SHOP Parvati016
chai2_A00_200307_finish

title : TEA SHOP Parvati

type : interior

location:3-2-8 Kaname-chou, Toshima-ku, Tokyo

program : Tea shop

floor area : 40.80㎡

wood work : PLUS-T

furniture work : PROMENADE FURNITURE

equipment work : TNK planning

sign : TAMAGO

...and more

photo : Nao Takahashi

start date : 08/2019

completion : 03/2020

A specialized shop selling and serving  Darjeeling tea close to Senkawa station in Toshima-ku Tokyo.  The shop consists of 3 separate area , seating area, kitchen and storage to store tea leaves at constant temperature. 

The shop is located at a corner of residential area and In order to meet owner’s request to build a store where customers can drop in casually, one corner of the shop is built with a open counter and another corner is fully opened to the street.      

 

Since existing eaves, tent and shutter could be utilized, light and inexpensive hollowness polycarbonate plate is used for those two openings, and in accordance with usage of these openings, one is built with rotating window and another with large sliding window.  

 

In order to reduce the cost of construction, separate ordering system was taken and owner himself had build portion of construction by himself.   Thus, each of  Demolition → Woodwork → Furniture work → Painting work → Equipment work was designed to be completed separately by itself.    

 

As a finishing touch, actively using existing wooden furniture from previous store,  we made fine adjustment to bring harmony between gray concrete and light blue styrofoam so that it will bring more focus on very original and one of a kind tableware and store products.   

 

 

豊島区千川駅近く、紅茶の提供と茶葉の販売を行うダージリンティー専門店。客席とキッチンそして茶葉を一定温度で保管する倉庫で構成されているお店です。

 

住宅地の交差点に位置するロケーションで、より気軽にお客さんに立ち寄ってほしいというお施主さんの要望に叶うべく1面をテイクアウトできるカウンターにしもう1面は全開放できるようにしました。

 

幸いにも庇とテントとシャッターが既存で設置されている状態だったっためこの2つの開口部に軽量で安価な中空ポリカネート板を使用し1つは回転窓、1つは大型引戸と、その開口部の使い方に合わせた窓を作りました。

 

今回工事のコストダウンのために工事は分離発注方式にして一部の工程はお施主さん自ら工事を行うことにしました。

このため解体→木工事→家具工事→塗装工事→設備工事と各工事それぞれで完結するように設計されています。

 

仕上げは前店舗の既存の木製家具を積極的に使用してコンクリートのグレー、スタイロフォーム(断熱材)の水色と調和するように微調整を行い個性あふれる食器や商品が主役となるようにしました。

どんなに開放的な路面店でも日中の屋内は暗く閉じた印象になりがちですが、この店舗では2面が開放できることを活かして視線が通る、より開放的な店舗になるように計画しました。